POZOVITE NAS: 021/300-8175  |   POŠALJITE BESPLATAN UPIT

Potrebno Vam je navodnjavanje?

MI SMO TU DA VAM POMOGNEMO

Mi smo specijalisti za pumpne stanice, a sarađujemo sa firmama koje buše bunare, kao i sa proizvođačima opreme:

  • za kap po kap,
  • za navodnavanje cevima,
  • za zalivanje tifonima
  • za zalivanje centar pivotima, linearima i rendžerima

Navodnjavanje sistemom Kap po kap

Se primenjuje na manjim površinama obično u povrtarstvu stim da se u nekim slučajevima koristi i u ratarstvu.  Svoju primenu je našlo i u vinogradarstvu i voćarstvu i to na većim površinama. U poređenu sa drugim vidovima navodnjavanja ima i prednosti i nedostatke. Pumpni sistemi mogu imati pogon na električnu energiju, fosilna goriva ili na obnovljive izvore energije. Za ove vrste zalivnih sistema je najekonomičnije koristiti obnovljive izvore energije kao sto je solarna energija. I to iz razloga što je količina energije koja se dobije iz solarnih kolektora dovoljna za pokretanje pumpi  kao i za automatsko upravljanje zalivnim sistemom. Veličina (količina) solarnih panela je u direktnoj vezi sa veličinom navodnjavanje površine kao i sa količinom vode za navodnjavanje.

lombardini
DSCN0168-1200×900
app-story-irr-03_300x480_hb
app-story-irr-02_300x480_hb
app-story-irr-01_300x480_hb
EURO M 0006a
colore verde scuro
super tank

Navodnjavanje cevima

Se primenju je u povrtlarstvu ređe u ratarstvu razlog tome je što su biljne kulture mnogo više od povrtarskih kultura. Ima svoje prednosti i mane u odnosu na druge vrste navodnjavanja. Korisnici ovog sistema navodnjavanja se žale na šinjenicu da se prilikom premeštanja cevi sajednog mesta na drugo uvek hoda po blatu. Primer pumpnog agregata koji se obično koristi za ovaj vid navodnjavanja.

Navodnjavanje tifonima

Ovaj tip navodnjavanja je najrasprostranjeniji kod prosečnih poljoprivrednika. Ima veliku prednost u odnosu na druge vidove navodnjavanja i to iz razloga što se po zavrsetku ciklusa navodnjavanja oprema odveze sa njive u ekonomsko dvorište.

Iveco_Caprari
IMG_9296verde
IMG_9286_mod_1
01_3
01mod
02 mod
Cornell

Navodnjavanje centar pivotima, linearima rendžerima

Najekonomičniji vid navodnjavanja, najbolje raspršene vodene kapljice, najbolje pripremljena biljka (nema takozvani toplotni sok) za navodnjavanje.

Dodatci

Jednostavna rešenja za vakumiranje usisa (povlačenje vode) bez dodatnog opterećenja motora i pumpe. Jer pumpa startuje sa radom napunjena vodom. Izbegava se start na suvo.

Vacuum pump salami
supertank
iveco-3-1200×800

021/300-8175

 Damnela d.o.o.

 Skerlićeva 33

 21 000 Novi Sad

  info@damnela.co.rs

 Damnela d.o.o.

 Preradovićeva 139/101

 21132 Petrovaradin

 dragana.vujkovic@damnela.co.rs